امام رضا (ع) می فرماید : " هیچ بدنی نیست که جو بدان وارد شود و همه دردها از آن بیرون نرود . جو ، خوراک پیامبران و غذای نیکان است .
فضل بن یونس یکی از یاران امام رضا (ع) می گوید: که ابو الحسن علیه السّلام نزد من صبحانه خورد ،در این هنگام کاسه هاىی آوردند که زیر آن نان بود، فرمود: «نان را گرامی تر از آن دارید که زیر کاسه باشد و به من فرمود: بغلام بگو تکه نان را از زیر کاسه درآورد.»
امام فرمود: مزه ی آب، مزه ی زندگی است و مزه ی نان مزه ی زیستن.
امام رضا علیه السلام همچنین در توصیه ای بهداشتی می فرمایند: آنان که به دندان خود علاقه مند هستند قبل از خوردن شیرینی، کمی نان بخورند؛ زیرا خرده های نان میان دندان ها را پر می کند و نمی گذارد مواد شیرین به آن ها آسیب برساند .
امام رضا (ع ) توصیه هایی درباره نحوه مصرف نان دارند. آن حضرت می فرماید: لقمه های نان را کوچک کنید که با هر لقمه ای برکتی است و نان را با دست پاره کنید نه با کارد و نیز فرمودند : هر که در خانه طعامی بخورد و از آن طعام جیزی بیفتد ، آن را بردارد و بخورد والا اگر در صحرا باشد برای پرندگان و حیوانات بگذارد .
توصیه طب ستتی
سبوس حاوی مواد چربی ، ویتامین های گروه B و E ، مواد فسفردار و از همه بالاتر ، گلوتن gluten است . گلوتن ، تنها قسمت ازت دار گندم است که درحقیقت ، جزو مصالح ساختمانی بدن به شمار می رود .
با الک کردن گندم ، قسمت مفید و مغذّی آن جدا می شود . گندم با الک شدن ، ویتامین ها و مواد زیادی را از دست می دهد . به طور نمونه سیلیس ، که در استحکام دندان ها و استخوان ها مؤثر است و قلب و کلیه ها را تقویت می کند ، در اثر الک کردن از بین می رود . همچنین در اثر تصفیه ، گندم بسیاری از مواد معدنی خود را نظیر فسفر ، منیزیم و آهن ، پتاسیم و نمک از دست می دهد . این مواد مفید معدنی ، برای گلبول های سفید خون که سربازان مدافع بدن به شمار می روند ، ضروری هستند .
پزشکان می گویند : " بیش از 50 درصد نان بدون سبوس در بدن هضم نشده و دفع می گردد . ولی نان کامل و سبوس دار ، جذب بدن شده و فقط 5 درصد آن در بدن هضم نمی شود . "