امام رضا (ع) درباره کاهش صفرا می فرمایند : هرکس می خواهد که صفرا را از بین ببرد ، چیزهای خنک و نرم بخورد ، بدنش را استراحت دهد ، از ایستادن زیاد بپرهیزد ، و به شخصی که دوستش دارد زیاد بنگرد .
توصیه های طب سنتی
جهت کنترل تولید صفرا، پرهیز از خوردن غذاها و مواد خوراکی مانند غذاهایی با ادویه زیاد، انواع سسها، مواد غذایی سرخ کردنی، شکلات و غذاهای حاضری و فستفود از جمله سادهترین و کاربردیترین شیوهها است که باعث بهبود علائم آلرژی است و امروزه این شیوهها توسط بسیاری از درمانگران طب مدرن نیز برای پیشگیری از عود کردن آلرژیها و کنترل حساسیت به بیماران توصیه میشود. کنترل میزان مواد تولیدکننده صفرا در بدن و دفع صفرای اضافه از بدن با شیوههای طبیعی و تنظیم ساختار و عملکرد سیستم ایمنی بدن از جمله شیوههایی است که به درمان آلرژی کمک میکند. توجه شود که طبع خلط صفرا، گرم است بنابراین برای متعادل کردن بدن برای مقابله با این طبع میبایست از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنیم. خاکشیر به عنوان یک صفرابر قوی در قالب یک شربت ساده و سوپ جو و گشنیز به عنوان غذاهایی که دارای مزاج سرد است به این قبیل بیماران توصیه میگردد. همچنین مصرف نانهای سبوسدار و کاهو بسیار توصیه میگردد. برخی گیاهان دارویی خاصیت تنظیمکنندگی و متعادلسازی عملکرد سیستم ایمنی را دارند. این قبیل گیاهان که معمولاً دارای طبع سرد نیز میباشند میتوانند در فرو نشاندن علائم آلرژی بسیار موثر باشند. برای مثال میتوان از گل ختمی و اسفرزه نام برد. استفاده به صورت خوراکی و یا استعمال موضعی این گیاهان دارویی در کاهش علائم آلرژی بسیار مفید میباشند.
عالی بود، اجرتان با امام رئوف حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام.