آسمان هشتم

امام رضا (ع) : هر کس می خواهد مزاج صفراوی( گرم و خشک) را فرو بنشاند ، هر روز ، چیزی تَر بخورد  ( هر چیز سرد و نرم را بخورد )، بدن خویش را باد بزند ، کمتر حرکت کند ( راست بایستد)، و به آن که وی را دوست دارد فراوان بنگرد.

(بحار الانوار ، ج62 ، ص 325)

**********************************************************************************************************

افراد صفراوی مزاج  لاغر اندام هستند ، رنگ چهره و سفیدی چشم آنان به زردی می زنند . پوستی گرم و خشک دارند، گرمایی هستند و تحمل فصل تابستان را ندارند ، عطش زیاد و دهانی خشک دارند .بهترین فصل برایشان فصل زمستان است . کم خواب هستند . تمایل به خوردن ترشی ها مثل لواشک وسرکه و هم چنین خوراکی های سرد مثل خیار و کاهو دارند و به خوردن خوراکی های شیرین و ادویه جات کمتر تمایل نشان می دهند . حتی ممکن است با خوردن این نوع خوراکی ها دچار مشکلاتی از جمله عصبانیت ، خارش، جوش و بثورات در بدن شوند.

خصوصیات روانی صفراوی مزاج ها : زود عصبانی شده وزود هم آرام می شوند . افرادی پر جنب و جوش ، پرانرژی ، با هوش و پرحرف هستند.

 

توصیه های لازم برای صفراوی مزاج ها:

از هوای تازه و خنک استفاده نمایید.در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه ها و سبزی ها بهره ببرید و کمتر از گوشت استفاده نمایید.در تابستان مصرف مایعات را به همراه چند قطره آب لیمو ترش مصرف نمایید.حداقل 6-5 ساعت خواب شبانه توصیه می شود.در روزهای تابستان حداکثر 5 ساعت چرت بین روز رطوبت کافی به بدن آن ها می رساند.بین صرف ناهار و خواب باید حداقل یک ساعت فاصله باشد.درشرایطی که تحت فشار عصبی قرار می گیرید استراحت کافی را فراموش ننمایید.

فعالیت های جسمی و ورزش را در هوای خنک صبح زود یا شامگاه انجام دهید.از هیجان وخشم که موجب افزایش صفرا می گردد پرهیز نمایید.

 

برخی از پرهیزهای مزاج گرم و خشک (صفراوی)

از مصرف بیش از حد تخم مرغ ،سیر و پیاز،ادویه تند و تیز،گوشت قرمز،گوشت تمام پرندگان کوچک ،بادمجان ،موز ،خربزه،آناناس، طالبی، انجیر، گردو،پسته ،فندق و ریزه خواری پرهیز نمایید.

 

غذاهای مفید برای مزاج گرم وخشک (صفراوی)

انواع مرکبات ، شاه توت ، خیار ، سیب ، گلابی ، آلبالو ، گیلاس ، آلو ، شفتالو ، هندوانه ، انگور ، کدوخورشتی ، هویج ، روغن زیتون ، سوپ جو، پاچه گوسفند .

سبزی هایی مانند کاهو ، اسفناج ، لیمو ترش تازه ، سیب زمینی بخارپز ، کدو حلوایی ، نخود فرنگی ، عدس ، ماش ، جوی دوسر ، لواشک خانگی ، گریپ فروت ، نان جو ، آش جو ، بذرهای ملین مانند اسفرزه ، بارهنگ ، ترشی های طبیعی .

عرق کاسنی و عرق شاطره بهترین نوشیدنی برای این گونه افراد است.

به طور کلی از تمامی غذاها و نوشیدنی هایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و تر هستند استفاده کنید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
-->