مصرف غذاهای گوشتی و استفاده از ادویههای مختلف در تهیه آن میتواند موجب گرمتر شدن بدن شود همچنین مانع از تولید رطوبت و تری در بدن میشود.
در فصل زمستان حرارت غریزی بدن بیشتر از سایر فصلهاست و ظاهر بدن سرد ولی باطن آن گرم است.
برخی افراد در فصل زمستان ترشی مصرف میکنند به دلیل اینکه مصرف این ماده غذایی، گرمای درون بدن را به تعادل میرساند.
باید دانست که مصرف غذاهای گوشتی و استفاده از ادویههای مختلف در تهیه آن میتواند موجب گرمتر شدن بدن شود و مانع از تولید رطوبت و تری در بدن میشود.
مصرف غذاهای گوشتی در فصل زمستان موجب افزایش قوای بدن میشود به دلیل اینکه سیستم هضم بدن در فصل زمستان قویتر است.
در فصل زمستان، قدرت هضم بدن افراد قویتر است و حرارت به داخل بدن میرود و مصرف غذاهای غلیظ میتواند برای فرد مفید باشد.
در فصل پاییز استفاده از مسهلهایی مانند خاکشیر، روغن زیتون یا انجیر برای پاکسازی سموم از بدن به کار برده میشود ولی استفاده از مسهلهای قوی در فصل زمستان مناسب نیست به دلیل اینکه موجب تحلیل قوای بدن میشود.
افراد در فصل زمستان از مصرف موادغذایی دارای طبع سرد پرهیز کنند و این موادغذایی را با یک ماده غذایی گرم مصرف کنند تا از ساخته شدن بیش از حد خلط بلغم پیشگیری شود.
فصل زمستان دارای طبیعت سرد و تر است و خلط بلغم در این فصل بیشتر ساخته میشود.
فصل زمستان برای افراد صفراوی مزاج که دارای طبیعتی گرم و خشک هستند، مفید است ولی برای افراد بلغمی مزاج و افراد بالای 60 سال مضر است. در این فصل به دلیل بسته شدن منافذ بدن، بخاراتی که تولید میشود، ریزش پیدا میکند و به صورت نزله درمیآید. نزله موجب بروز بیماریهایی مانند زکام، انواع سرماخوردگی، ذاتالریه و ذاتالجنب میشود که بروز این بیماریها در این فصل افزایش پیدا میکند.