امام رضا (ع) می فرمایند :سنجد ، گوشتش گوشت میرویانَد ، استخوانش استخوان را رشد مىدهد و پوستش پوست را میپرورد . علاوه بر این ، سنجد ، کلیه ها را گرم مىکند ، معده را پاک میسازد ، مایه ایمنى از بواسیر و تقطیر البول است ، ساق پا را قوى میکند و رگ جذام را به کلّى قطع مینماید.
توصیه های طب سنتی
خواص درمانی :
1.طبع سنجد سرد و خشک است
2.میوه سنجد قابض است.
3.به خاطر وجود ویتامین k در سنجد ضد خونریزی میباشد.
4.سنجد رفع کننده سموم معده و روده میباشد.
5.سردرد را تسکین میدهد.
6.سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.
7.سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. روش استفاده: پودر سنجد 2 قسمت و پودر سویای بوداده 1 قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا 2 قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید میباشد.
8.برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث میشود که دمل زود سر باز کند.
9.برگ درخت سنجد را در روغن زیتون بجوشانید (ابتدا به مدت 24 ساعت برگ را در روغن زیتون نگاه دارید سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است) این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بیحس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو میشود.
10. میوه سنجد ضدیرقان میباشد.
11. کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
12. کسانی که سکسکه میکنند برای درمان آن 50 دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
13. مصرف سنجد درمانگر ورم کیسه صفراست.
14. سنجد باعث قوی شدن ساقها میگردد به کودکان خود روزی 20 تا 50 دانه بدهید.
15. سنجد عامل بیماری جذام را از بین میبرد.
16. سنجد برای اشخاصی که یبوست دارند مضر است.
17. سنجد تب بر است.
18. سنجد کلیهها را گرم میکند و معده را تمیز میکند.
19. سنجد ضد بلغم است.
20. جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم میکند و از خونریزی جلوگیری میکند بدین صورت که پوست سنجد را بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید